TT pret

pad: Alles over de TT | trails | TT routes | meer preTT | foto | top

route TT2009

TT routes


Waar lopen we?

"Daar waar wat heuvels zijn, niet teveel jagers en her en der een Konditorei of kroeg."

Cruciaal is dat we het gebied vroeg in de middag kunnen bereiken, zodat we ook op de 1e reisdag al een mooi stuk de natuur in kunnen stappen.

TrekTochtenkaart (40 tochten)



Eifel
Rhon
Hartz
Taunus
Hunsrück
Odenwald
Thüringen
Vulkaneifel
wandelgebieden
Vogelsberg
Westerwald
HautesFagnes
Rothargebirge
Weserbergland
Luxemburg-Sûre
Teutoburgerwald
Klein Zwitserland
Ahr
Rijn
Sieg
Eder
Sûre
Lahn
Weser
Ourthe
Moezel

De keuze wordt niet lichtvaardig gemaakt.
De liefhebbers hangen uren boven de vele stafkaarten, om elkaar de mooiste routes en kampeerplekjes aan te prijzen. Anderen kijken af en toe over schouders mee, om uit te vogelen wanneer we langs dorpjes komen voor het benodigde proviand. En de knieënklutsers houden het aantal hoogtelijnen in het oog. Graag zien we nieuwe verten en een goede verhouding tussen heuvels en dalen, bossen en weiden, beken en kroegen, hardkeks en konditoreien.

Dan werkt JW (soms in petit comité) een verrassende route uit. Wij hebben besloten dat dit zijn goed recht is en dat hij dat recht goed doet. Soms volgen we mooie stukken van grote Europese wandelroutes, maar meestal is het maatwerk voor alle eisen die we ons stellen.

TrekTochten overzicht

Kaart, kompas, GPS

Heerlijke momenten beleven we als er meer dan één stafkaart van het gebied mee is. Om de haverklap is er dan 'kaartoverleg'. Een ritueel waarbij de kaartentasdragers groeperen, het kompas op de kaart leggen en met brillepoten en takjes strijden om de te volgen route. Misschien wel een gekoesterd ritueel, want sinds er een wandel-GPS mee is, is dat niet veranderd.

Die wandel-GPS is een echt Jan-Willem-snuisterijtje. Het moet geprogrammeerd worden met de juiste wandelkaarten, maar dan levert het ook bijna als vanzelf Googletracks. Met alle interessante details die je maar kunt bedenken. Zoals verwerkte hoogteverschillen, feitelijke wandeltijd, omdwalingen en afsnijdingen.

1991-TT15 treinreis

Uit TTboek 1994:

Volgens oom Jan moeten we toch goed opletten, want volgens hem is er een verdachte organisatie die rugzakken uit de trein werpt en met kleine criminele karretjes, die precies op de rails passen, deze zakken opvangt en....
Hier strand zijn uiteenzetting, want we arriveren in Hagen.

Reizen

Jaren was het volgende een zeer goede formule:
8.00 uur verzamelen op Utrecht CS en dan naar een bestemming die je vroeg in de middag met de trein kunt bereiken. (Je kunt dan al een stuk van de bewoonde wereld weglopen voor de avond valt!).

Zo'n treinreis is heerlijk om op gang te komen. Achter koffie en de krant, babbelend alle drukte van de afgelopen tijd afschudden. Een beetje ingekaart raken, de spullen nog wat beter verdelen en de route bestuderen. Met ieder even babbelen zonder dat het gesprek gehinderd wordt door wandelgehijg.

Een paar keer zijn we met de auto gegaan. Misschien economischer en milieuvriendelijker. Maar het bezwaar blijft dat je op de reisdagen vrij lang het dagelijkse leven voortzet, wat ten koste gaat van het ware TrekTochtgevoel.

2006-TT30 - kaartoverleg 2006-TT30 - kaartoverleg